Ekteskapet i heimlandet mitt (Syria) A2-B1
I heimlandet mitt er det vanleg at familien til menn som skal gifte seg leiter etter jenter som har eigenskapar som dei ønsker. Først besøker ei mor og systrer hans familien hennar, og viss dei liker ho, tek dei å avtale med den familien etter nokre dagar. Når dei kjem på besøk, ber dei den jenta om ho vil gifte seg. Då spør jentas familie om eigenskapar til brudgommen i jobben sin og området sitt. Viss familien til jenta høyrer bra om han, besøker han dei og vurderer kvarandre. Dei snakkar om forlovelse før ekteskapet, det blir nokre månadar eller etter eit år, og dei bestemmer seg om dei treng meir eller mindre tid. Så bestiller dei ein bryllaupssal, og det er veldig dyrt i Syria. Nokre lagar fest i foreldra til brudgommen sitt hus viss dei har eit stort hus eller i huset til slektninger. I muslimske bryllaup har dei to salar, ein for kvinner og ein for menn, slik at dei er atskilt frå kvarandre. Når brudgommen kjem inn i salen den siste timen, legg kvinner på seg hijab, unntatt brudgommens nære slektning. Dei dansar med kvarandre, dei kutter ei stor kake som er fleire etasjer høg. Så et dei kaka og drikk brus gjennom festen. Andre foreldre velger anna type mat for å servere til gjestene. Kristne familiar i Syria er det same i Noreg, og dei bruker ei kyrkje til bryllaupsfest så går dei til ein annan plass og fullfører festen der. Paret vil bli lykkelige til slutt.

Følg oss på sosiale nettsider

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »
error: Content is protected !!
WhatsApp chat
%d bloggere liker dette: