Draumereise (teksten A2- B1)
Eg har lyst til å reise til Tyrkia fordi bestefaren min budde og døydde. Eg liker det landet fordi eg høyrde om det av faren min i fjor. Opprinnelsen til faren min er tyrkisk.                                                                                                  

På ferie tenker eg og mannen min på å reise til Tyrkia og vi bestiller flybillettar tur-retur Ulsteinvik-Mersin.

 Først går det eit fly med avgang frå Oslo. Etterpå tek vi flyet til Istanbul. Til slutt tek vi ein buss til Mersin.                   

Der ventar vi vennene våre og vi kjente dei i Libanon for fire år sidan.                                                                             

 Vi synest at tyrkisk språk er vanskelig, men dei seier at det ikkje er viktig å lære det fordi mange folk snakkar arabisk her. Vi møter dei i huset deira, og det er veldig fint hus fordi det er sentralt.                                                      

Vi prater mykje og vi et syrisk mat saman med dei. I morgon går vi på marked og vi kjøper forskjellige ting.

Vi besøker onkelen min og eg har ikkje sett han på over 13 år. Han har blitt gammel. Han snakkar om faren min, vi hugsar gamle dagar, og det er gode minne for oss. Han køyrer med oss til forskjellige plassar og det er veldig fint vêr, sola skin, nydeleg natur, mange skogar, og himmelen er blå.

Vi er veldig glade for å vere saman med kvarandre. Etter ei veke kjem vi tilbake til Ulsteinvik.

 Det er berre draumereise for meg.

  

 

Følg oss på sosiale nettsider

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »
error: Content is protected !!
WhatsApp chat
%d bloggere liker dette: