Fortel om din første dag på praksis i barnehagen (teksten A2-B1)
Eg har praksis i ein barnehage, og det er ein ny jobb for meg. Den første dagen helsar eg på alle som jobbar i barnehagen. Eg hadde ikkje erfaring før eg begynner på denne dagen, men det er kjekt.

Eg jobbar på småbarnsavdelinga der dei er tre år, eg hjelper barn å skifte klede, og eg hjelper dei når dei vil spise. Eg blir litt stressa fordi det er vanskelig for meg.

Når foreldra leverer barna, gret dei mykje, og eg trøyster dei.                                                                                  Barna liker veldig godt å leike ute, og dei har mange leiker. 

Når dei treng hjelp, gir eg dei hjelp fordi eg har ansvar for dei. Eg pratar mykje med kollegaene, og dei gir meg mykje råd.

Nokre barn dissar, syklar på trehjulssykkel, og nokre av barna liker å spele fotball saman.                                I barnehagen har vi rutine med å gå på tur eller fjellet med barna.

Nokre dagar grillar dei, og tenner bål når dei er oppe på fjellet, og eg trur det bra for helsa til barna, og dei blir vande med dårleg vêr også.

Når eg har praksis i barnehagen, lærer eg meir norsk, og snakkar mykje norsk der.                                                Denne dagen går tida fort, og kollegaene er kjekke. 

Eg var glad denne dagen, og eg håper på å fortsette der.                                                                                             

 

Følg oss på sosiale nettsider

2 thoughts on “Fortel om din første dag på praksis i barnehagen (teksten A2-B1)

  1. Eg har fått plass i ein barnehage som praksis, i Ulsteinvik. På den første dagen presenterte meg sjølv, og dei fortelje om seg sjølv. Eg er glad å vare med barn, fordi då eg var i hjemlandet mitt pleide eg å passe på søskene mine. Så har eg litt arfaring frå før. Den første dagen i barnehage var litt utfordring for meg. Nå blir det bedre, fordi vi ble kjent verande i barnehagen. Dei har god rutiner kvar dag. Eks: tur, spille fotball, spille på sandkasse, rei, mat rutiner …… Barnehagen er opne frå kl 06:45 _ 17:00. Kollegaene mine er flinke å fortelje om jobb. Eg har lyst å forsatte der viss eg får jobb. Eg har lært meg flere nye ord i barnehagen.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »
error: Content is protected !!
WhatsApp chat
%d bloggere liker dette: