Koronavirus

Korunavirus har spredd seg over hele verden, men vi må vite hvordan vi kan unngå smitte fra denne. Smitten oppstod opprinnelig i et marked i byen Wuhan i Kina, og har spredd seg til resten av verden i løpet av noen måneder.

Hvordan smitter koronaviruset?

Viruset antas å smitte mellom mennesker til mennesker ved at den syke puster, hoster eller har håndkontakt med andre mennesker. Viruset kan pustes inn eller komme inn i kroppen via slimhinner i øyne, nese eller munn. Mye tyder på at koronavirus også kan smitte indirekte, for eksempel hvis man tar på et dørhåndtak som en syk person har tatt på og deretter tar seg til ansiktet.

Hvordan kan jeg best mulig beskytte meg mot koronavirus?

Det finnes ingen legemidler som kurerer sykdommen, og det finnes heller ikke noen vaksine som forebygger mot smitte. Det beste du kan gjøre for å ikke bli smittet eller unngå å smitte personer rundt deg er å følge rådene fra Folkehelseinstituttet. Disse er å:  • ha god håndhygiene. Vask hendene ofte og grundig med såpe og vann.
  • bruke hånddesinfiserende midler som Antibac dersom du ikke har såpe og vann tilgjengelig. Hvis hendene er skitne bør de rengjøres først.
  • ha gode hostevaner. Ikke host på andre. Bruk engangstørkler og hold deg ordentlig for munnen, eller du kan hoste i albuekroken. Vask hendene godt etterpå.
  • holde god avstand til syke personer. Minst 1 meters avstand anbefales dersom personen viser tydelige tegn på at de har en luftveisinfeksjon.

Trenger jeg munnbind for å holde meg frisk?

Bruk av munnbind er ikke anbefalt av Folkehelseinstituttet til friske personer. De eneste unntakene er hvis du er helsepersonell med pasientkontakt eller hvis du har nær kontakt med en som er syk med koronavirus. Syke personer kan gjerne bruke munnbind for å unngå at de smitter andre personer.

God håndhygiene er en av de mest effektive måtene å hindre smittespredning av for eksempel Korona-virus, forkjølelse, omgangssyke og influensa. Bruk gjerne desinfeksjon ved mangel på vann og såpe.

Munnbind brukes for å redusere spredning av sykdommer som smitter via nysing og hosting.

Hansker er nyttige enten du skal gjøre husarbeid, lage mat, stelle sår, beskytte deg mot smitte eller forhindre reaksjoner i huden. Hos oss finner du et veldig bredt utvalg av hansker i blant annet vinyl, latex og nitril som gir god beskyttelse og er behagelige å ha på.

Følg oss på sosiale nettsider

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »
error: Content is protected !!
WhatsApp chat
%d bloggere liker dette: